Recommend to friend   |   Print this page   |   Language: Slovak English German Hungarian
Paradisoindia.sk
RólunkÚjdonságokAkciókKatalógusok letöltésreTermékekSzolgáltatásokNagykereskedésTechnológiákElérhetőségek

Felújítások

Átcsiszolás

A műkőből készített síremlék részeket kb. 15 év eltelte után moha és különböző szennyeződés rétegek lepik el (pld. rozsda, a gyertyákból lecsöpögő faggyú, por, stb..). Ezek a felületi hiányosságok elősegítik a műkő belső szerkezetének gyorsabb felbomlását. Ez mély repedésekben, felületi lukakban és a szerkezet teljes szétmorzsolódásában nyilvánul meg. Az időjárás viszontagságai is közre játszanak a bomlásnál. Ami a legrosszabb, azok a fagyok és az extrém forróság. A műkő egy olyan mikroszerkezettel rendelkezik, amely télen vízzel telítődik. A víz fagypont alatti hőmérsékletnél megnöveli a tömegét kb. 10 %, és az így keletkező nyomás okozza a cement kötőanyag szétmorzsolódását és a kövek elmozdulását. Amíg a műkő nem érte el saját szétbomlásának utolsó szakaszát, lehetőség van ezt megmenteni a felület teljes átcsiszolásával. Az átcsiszolás által a síremlék visszanyeri a felület tisztaságát, simaságát és főleg azon tulajdonságát, hogy a továbbiakban is törői lehessen vele és óvni lehessen az időjárás viszontagságai elől. Az átcsiszolás után az ügyfél a síremlék felületi rétegét különböző készítményekkel ápolhatja, pld. bistrol, diava padló felületekre. Ezen termékeket egy száraz kendővel kell a műkő teljes felületén szétkenni. A felületi réteg így csillogó lesz, a kő színei újra élednek, a mikrostruktúrába már nem tud olyan könnyen újra bekerülni a víz, mivelhogy a zsíros készítménnyel megkent felületi réteg ezt távol tartja. Azokat a szennyeződéseket, amelyek le fognak telepedni (pld. por), könnyebben lehet majd eltávolítani tiszta víz használatával. Javasoljuk, hogy átcsiszolás után a felületet kb. 3-szor kenjék át, ez után szükség szerint, hogy a felület ne veszítsen csillogásából és zsírosságából. Az állandó karbantartás eredménye a műkő életének meghosszabbítása lesz... Az ilyen síremlékek tulajdonosainak azt javasoljuk, hogy saját maguk nyerjenek bizonyosságot arról, hogy az átcsiszolással az síremlékeket tényleg meg tudjuk menteni és meg tudjuk szépíteni. Ezt a munkát magas fokozatú csiszológépekkel végezzük, speciális forgófejek segítségével, saját villamos készülékkel is rendelkezünk. Az síremlékeket felesleges szétszedés nélkül csiszoljuk át, ezzel csökkentjük a további sérülés kockázatát. Az esetleges további hiányosságokat a tömésekben, ill. esetleges repedéseket meg tudjuk javítani. További munkákat, mint aranyozás, ezüstözés, vázák és gyertyatartók felszerelése szintén helyben el tudjuk végezni. A gép általi átcsiszolást minden egyes érdeklődőnek ingyenesen megmutatjuk!

Aranyozás

Betűk, illetve különböző kiegészítők aranyozását közvetlenül a temetőben végezzük. A síremlékről eltávolítjuk a régi betűket, és ezeket 24-karátos arannyal helyettesítjük. Amennyiben az idő megengedi, ezt a munkát várakozásra is el lehet készíteni. Az árat az síremléken található betűk száma alapján határozzuk meg, Standard betűk esetében az ár egységes. Szokatlanul nagy betűknél az ár a méreti különbséggel arányosan növekszik. Bizonyos esetekben megegyezésre is lehetőség van.

Kiegészítők felszerelése

A temetőben különböző kiegészítők felszerelését is elvégezzük, mint pld. vázák, lámpások, kis keresztek, plasztikák, szobrocskák, fényképek, stb. Mindig magunknál hordunk pár váza és lámpás fajtát, ezeket várakozásra is fel lehet szerelni. A többi terméket a PC katalógusunkban meg lehet tekinteni, és a választás után a kiegészítőt nagyon rövid időn belül leszállítjuk, felszereljük, viszont a fuvarért és a felszerelésért sem számolunk fel külön díjat. Csak a termék árát fizetik meg.

Szétesett részek felújítása

A különböző időjárási hatásoknak köszönhetően idővel az egyes síremlék részek elválnak egymástól, és szükséges ezeket újra összeilleszteni, hogy a síremlék ne veszítsen szépségéből. Az ilyen eseteknél több hatékony eljárást is javasolni tudunk, amelyekkel ezeket a részeket tartósan egymáshoz tudjuk rögzíteni. A legerősebb kötőanyagokat használjuk, ragasztókat és szilikonokat. Számos helyen acélból készült sarokrögzítőket használunk, stb. Ezen munkák többségét várakozásra is el tudjuk végezni, a többit legkésőbb 30 napon belül.

Gránit táblák szerelése és gyártása

Számos esetben az ügyfél további nevet is fel szeretne íratni a síremlékre, de erre már nincs hely. Ekkor lehet különböző gránit táblákat használni, amelyeket csavarokkal rögzítünk az eredeti síremlékhez. A táblákat régebbi síremlékeknél is használjuk, mintegy helyettesítvén a letört opaxid táblákat. Az ár nagyon kedvező és az eredmény fantasztikus. A táblákat legkésőbb 40 napon belül le tudjuk gyártani és le is tudjuk szállítani.

Kerámia fényképek gyártása és szerelése

Kerámia fényképek gyártásával és szerelésével is foglalkozunk. Az ügyfél megadja a megfelelő fényképet, amelyet számítógépen lehet tovább módosítani. Például szépíteni, színesíteni, átöltöztetni, stb. Olyan ügyfelek számára is ismerünk megoldást, akik rendelkeznek fényképpel, és csak a felszerelését kérik. Új fényképek szállítását kb. 40 napon belül tudjuk teljesíteni.

Új feliratok gyártása, csiszolása a síremlékeken

A gránitból készült régebbi síremlékeket olyan módon lehet lecsiszolni, hogy az eredeti szöveg eltűnik, és az így szerzett szabad felületre szebben és hatékonyabban tudjuk az új szöveget felíi. Az ilyen esetekben a síremléket le kell szerelni, és ezt a műhelyben lecsiszoljuk. Az új írás projektjét úgy készítjük, hogy digitális fényképezőgéppel fotózzuk le a síremléket. Különböző módosításokkal az eredeti szöveget töröljük és a számítógépben megtervezzük az új szöveget. Így az ügyfél biztos lehet abban, hogy tetszeni fog az eredmény.

Írás utófaragása a temetőben

Dátumok és írás utófaragását is elvégezzük – közvetlenül a temetőben – a síremlék szétszedése nélkül (az ár 120,-Skk/db). Garantáljuk, hogy az új szöveg a megszólalásig hasonlítani fog az eredetihez. Ezt a munkát nem tudjuk várakozásra elvégezni, sorrend alapján végezzük. A szállítást általában 50 napon belül tudjuk vállalni.

ÚjdonságokČitať viacČitať viacČitať viacČitať viacČitať viacČitať viacČitať viacČitať viacČitať viacČitať viac

Nyitva tartás

Hétfő: 8:00-17:00
Kedd: 8:00-17:00
Szerda: 8:00-17:00
Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-17:00
Szombat: 8:00-17:00
Vasárnap: 8:00-14:00